facebook
Dobrý večer, je pátek 14.6.2024 a svátek slaví Vít

Výživa a hmotnost v těhotenství

Dříve tolik používaná zásada, že by se v těhotenství mělo jíst za dva, je již poměrně rozšířeným mýtem. Z oblasti výživy je celá řada důležitých informací, které by nastávající maminka měla znát v době těhotenství. Prostřednictvím našich článků zjistěte, jaké potraviny a v jakém množství konzumovat, abyste zajistila náležitou výživu pro sebe i své miminko. Zároveň se dočtete, jaká je optimální hmotnost v jednotlivých týdnech těhotenství, resp. o kolik kilogramů je vhodné postupně přibírat na váze.



Omega-3 mastné kyseliny během těhotenství

Omega-3 mastné kyseliny během těhotenství

Omega-3 mastné kyseliny jsou velmi důležitými látkami, které si bohužel lidské tělo neumí samo vyrobit, musí je proto přijímat v potravě. Jejich vyvážené množství je důležité nejen v běžném...

Exotické ovoce - ano či ne

Exotické ovoce - ano či ne

Máte v oblibě exotické ovoce? S jeho konzumací se to obecně nemá přehánět. Mnohem lepší je totiž preferovat druhy ovoce, které běžně rostou v našich podmínkách. V našem dalším článku se dozvíte...

Co jíst a nejíst v těhotenství

Co jíst a nejíst v těhotenství

Strava v těhotenství je velmi důležitá. Každá žena by měla respektovat své chutě, aby se vyhnula náhlým zažívacím problémům, které nejsou v těhotenství ničím výjimečným. Zároveň je potřeba hlídat si celkový příjem, který zajistí optimální ...

Konzumace uzenin v těhotenství

Konzumace uzenin v těhotenství

Řešíte, zda je vhodné v průběhu těhotenství konzumovat maso a uzeniny? Pojďte se s námi podívat, s jakými uzeninami se můžete nejčastěji setkat a zda jsou vhodné. Pokud se jedná o...

Draslík v těhotenství

Draslík v těhotenství

Na rozdíl od dob minulých dnes stále častěji naše strava postrádá některé z potřebných minerálních látek, vitaminů a stopových prvků. V duchu uspěchané doby se je snažíme doplnit vybraným...

Hořčík v těhotenství

Hořčík v těhotenství

Díky tomu, že současné stravování průměrné české populace stále postrádá větší pestrost a nabídku zdravých a čerstvých potravin, často dochází k deficitu některého minerálu či vitaminu.

Počet:

zalozka