facebook
Dobré ráno, je úterý 19.3.2024 a svátek slaví Světlana

Archiv článků

Archiv článků je soubor všech článků uveřejněných na našem portálu maminkov.cz. Články jsou do archivu pravidelně doplňovány tak, aby všechny byly na jednom místě. Články jsou zde řazeny od nejaktuálnějších až po ty nejstarší. Archiv článků průběžně doplňujeme a aktualizujeme o nově přidaná témata.


Jemné hovězí kari

Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na hovězí kari s bramborami, který voní dalekou Indií. Vše zvládnete uvařit v jednom hrnci, s použitím běžně dostupných potravin a koření.

Karbanátky z kuřecích prsou a celeru

Celer obsahuje mnoho vitaminů, posiluje nervy a trávicí trakt, pomáhá také na dýchací onemocnění. Měl by být pravidelnou součástí našeho jídelníčku. Ne všichni jeho chuť vyhledávají, ale stačí zvolit vhodné recepty a celá rodina si na něm pochutná...

Pomazánka z červené čočky

Červená čočka nenadýmá a navíc působí proti zácpě, proto je vhodná i pro těhotné ženy a kojící maminky. Má vysoký obsah železa a dalších minerálních látek, vitaminu B6 a bílkovin. Pomazánka z červené čočky Vás skvěle zasytí.

Slazení během hubnutí

Spousta z nás je zvyklá na svou každodenní dávku kávy nebo čaje – většinou oslazenou cukrem. Během hubnutí je však denní konzumace jednoduchého cukru tabu. Pokud tedy začínáme s hubnutím a nechceme se sladké chuti úplně ...

Bylinkové muffiny se sýrem

Ideální svačina do práce nebo na cesty. Zasytí Vás, doplníte energii a navíc si pochutnáte. Muffiny plněné čerstvým krémovým sýrem jistě budou také vítaným občerstvením pro návštěvy.

Mandlové mléko

Mandlové mléko je vhodnou náhradou mléka kravského. Pravidelná konzumace mandlí posiluje nervy, pomáhá překonávat stres, depresi a únavu...

Tvarohový dezert s višněmi

Rychlé, snadné, chutné... svačina, kterou máte za 5 minut nachystanou, a pro své tělo tím uděláte mnohem více, než když si koupíte ochucený tvaroh v obchodě.

Ovesný koláč s jablkem a lesním ovocem

Jako zdravá svačinka Vám poslouží koláč z ovesných vloček, do kterého nepoužijete ani gram mouky. Vyzkoušejte zdravé pečení a přesvědčíte se, že je to snadné, stačí trocha cviku...

Zeleninový boršč

Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou, vitamin C a minerální látky, je to skvělý antioxidant, pomáhá tělu zbavit se jedovatých látek. V našem podzimním jídelníčku by neměla chybět. Připravte si chutnou a zdravím nabitou polévku - zeleninový boršč.

Jáhlová polévka s hlívou

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...

Podzimní česnečka

Česnek je přírodní antibiotikum, má protizánětlivé účinky. Česneková polévka je skvělým tipem pro chladné dny, pomůže Vám odolat chřipce a nachlazení. V naší krémové variantě si ji zamilujete!

Rychlá brokolicová polévka

Jednoduchá krémová polévka, ideální pro sychravé podzimní dny. Stačí přidat chlebové krutony nebo opečenou celozrnnou bagetu...

Existuje řada receptů na dýňovou polévku, náš recept Vás však přesvědčí svou jednoduchostí a vynikající chutí, kterou společeně s dýní tvoří zázvor, pomerančový džus a zakysaná smetana...

Výživné při střídavé péči

Při střídavé péči se rodiče dítěte střídají v dohodnutých nebo soudem určených intervalech ve výchově dítěte. Faktická péče o dítě je tak rovnoměrně rozdělena mezi oba rodiče. Jak je to ale s výživným na dítě? A platí se vůbec?

Tagliatelle s brokolicí a sýrovou omáčkou

Brokolice je bohatá na beta-karoten, kyselinu listovou, vitaminy B1, B2, C a minerální látky. V kombinaci s ricottou a parmazánem vytvoří úžasnou krémovou omáčku, která se skvěle hodí právě k těstovinám tagliatelle...

Špagety aglio olio

Co Vám stačí na dokonalé italské špagety? Česnek, feferonky, trochu chilli... a samozřejmě dobré těstoviny, uvařené al dente (tak akorát na zkus).  Na přípravu italské klasiky potřebujete pouhých 20 minut!

Základní nepodmíněný příjem pro ženy

Jsme ve fázi technologického vývoje, který začíná do blízké budoucnosti slibovat, že zastane velké množství práce za lidi. Stroje nahradí lidskou sílu a ta se bude moci převést jinam.

Penne s paprikami a ančovičkami

Sardel obecná, tzv. ančovička, má jemné maso a nezaměnitelnou chuť. Je zdrojem nenasycených mastných kyselin omega 3, vápníku a železa. V kombinaci se žlutými paprikami, česnekem a těstovinami penne Vám kromě potřebných živin nabídne i kulinářský zážitek.

zalozka