Každá budoucí maminka by měla dbát o svou výživu, aby přijata všechny nezbytné látky. V tomto článku se dozvíte, jaká příprava pokrmů je v těhotenství ideální. Měla byste se vyhnout pouze smažení, při kterém mohou vznikat karcinogenní látky. Navíc smažené pokrmy jsou plné nekvalitních tuků, které vám mohou jen způsobit pocity těžkosti a jiné zažívací potíže.
Čerstvá - syrová strava
Mnoho příznivců zdravého stravování prosazuje tzv. RAW Food. To znamená, že konzumují pouze syrovou stravu a když potraviny tepelně upravují, tak opravdu jen při velmi nízké teplotě. Syrové potraviny obsahují maximum vitamínů, minerálů a dalších důležitých látek. Syrová strava má však i svá úskalí. Pokud na ni nejsou vaše střeva zvyklá, může vám způsobovat problémy v podobě nadýmání. Čerstvé ovoce a zeleninu ale ani během těhotenství rozhodně neomezujte.
Vaření v páře
Vaření v páře je v posledních letech velmi oblíbeným způsobem přípravy potravin. Vaření v parním hrnci je rychlé a zdravé, protože je k potravinám šetrné. Ty si tak zachovají dostatek vitamínů a minerálů. Navíc zelenina vařená v páře má stále svou svěží barvu, což rozhodně povzbudí i vaše chutě. V páře můžete vařit nejen zeleninu a brambory, ale třeba i maso.
Dušení, restování a pečení
Nemusíte se vyhýbat ani dušeným, restovaným či pečeným pokrmům. Základem ale je nepoužívat při vaření nadbytečné množství oleje. Doporučujeme vám vařit v nepřilnavém nádobí, u kterého nehrozí, že by se něco připálilo. Při vaření používejte řepkový nebo slunečnicový olej, máslo a sádlo ve velkém množství není příliš vhodné, protože je tvořené nasycenými mastnými tuky, které přispívají k nadváze a obezitě.
Nic nepřehánějte
Když jste těhotná, neznamená to, že si musíte odteď úzkostlivě střežit svou stravu a nedat si žádný řízek, hranolky nebo zapomenout na máslový dort. Samozřejmě že si občas můžete dát něco nezdravého, neměly by ale u vás být tyto potraviny na denním pořádku. Jejich konzumaci můžeme doporučit maximálně jednou týdně. Je důležité, abyste byla nejen zdravá, ale především spokojená.
|
Někteří z nás, ať už je to z jakéhokoliv důvodu, se rozhodne přejít na vegetariánskou stravu. Žena, která není v jiném stavu, má zodpovědnost jen za svůj život a může se tedy zcela sama rozhodnout, co bude jíst a co ne.
V těhotenství je důležité dbát na přísun vitamínů a minerálů. Každá budoucí maminka by se měla cítit dobře a právě tyto látky jí zajistí pohodu. Z citrusů můžeme doporučit především citrony, pomeranče, grepy nebo mandarinky.
V dnešním článku se zaměříme na zeleninu zelené barvy, jejíž konzumace je pro tělo každé budoucí maminky nezbytná. Tato zelenina obsahuje kyselinu listovou, která se zasluhuje o správný vývoj miminka ve vašem bříšku.
2013 Copyright © - Další šíření obsahu tohoto webu je bez písemného souhlasu majitele zakázáno. Pro ženy v období těhotenství je tu těhotenské oblečení a móda v přehledné nabídce a pro miminka zase kojenecké oblečení, vše v prvotřídní kvalitě. Pokud rádi cestujete je tu pro Vás levná dovolená s dětmi v Čechách. Módní oblečení na styls.cz - šaty, kabelky, šátky, spodní prádlo a další super kousky.