facebook
Dobré poledne, je čtvrtek 28.3.2024 a svátek slaví Taťána

Špagety aglio olio


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
20 minut


Na 4 porce:
400 g špaget
5 stroužků česneku
1 svazek petrželky
1/2 čerstvé feferonky
6 lžic extra panenského olivového oleje
1 sušená chilli paprička nebo 1/2 lžičky mletého chilli
sůl, pepř


Postup:
Česnek nakrájíme na tenké plátky, petrželku nasekáme najemno. Feferonku omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. V pánvi nahřejeme polovinu oleje, vsypeme nakrájenou feferonku a pár minut restujeme. Přidáme česnek a chvíli opékáme, až získá zlatohnědou barvu (ne úplně hnědou, to by zhořknul). Nakonec rozdrobíme chilli papričku a přidáme k česneku a feferonkám. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje, slijeme, přidáme zbylou část oleje (3 lžíce), většinu petrželky, a smícháme s obsahem pánve. Osolíme, opepříme a necháme několik minut stát, aby chuť česneku a feferonky prolnula do špaget. Na talířích zdobíme zbylou petrželkou.





Zeleninový boršč Zeleninový boršč

Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou, vitamin C a minerální látky, je to skvělý antioxidant, pomáhá tělu zbavit se jedovatých látek. V našem podzimním jídelníčku by neměla chybět. Připravte si chutnou a zdravím nabitou polévku - zeleninový boršč.

Jáhlová polévka s hlívou Jáhlová polévka s hlívou

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...

Podzimní česnečka Podzimní česnečka

Česnek je přírodní antibiotikum, má protizánětlivé účinky. Česneková polévka je skvělým tipem pro chladné dny, pomůže Vám odolat chřipce a nachlazení. V naší krémové variantě si ji zamilujete!

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka