facebook
Dobré dopoledne, je pátek 5.12.2025 a svátek slaví Jitka

Zeleninový boršč


Ilustrační fotografie

Doba přípravy:
40 minut


Na 4 porce:
půl hlávky zelí
1 celer
1 cibuli
2 mrkve
2 rajčata
4 červené řepy
3 lžíce rostlinného oleje
1 rajčatový protlak
4-5 kuliček pepře
3 bobkové listy
1,5 litru vody
zakysanou smetanu
sůl, pepř

 

Postup:
Zelí nakrájíme na nudličky, červenou řepu očistíme, omyjeme a společně s celerem a mrkví nakrájíme na kostičky. Takto připravenou zeleninu přesuneme do vroucí osolené vody, doplníme kuličkami pepře a bobkovým listem a vaříme  do měkka. Asi v polovině vaření přidáme k zelenině nakrájená rajčata. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme cibulku, přilijeme rajský protlak a krátce povaříme. Poté směs přelijeme do polévky a vaříme pár minut vše společně. Polévku podle chuti dosolíme, opepříme, na talířích zdobíme zakysanou smetanou.





Domácí poké bowl jak se patří Domácí poké bowl jak se patří

Poké bowl je stále častěji oblíbenějším pokrmem, který si lidé neobjednávají pouze v restauracích, ale také si dělají domácí, které si mohou udělat dle své chuti a dle svých preferencí.

Jáhlová polévka s hlívou Jáhlová polévka s hlívou

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...

Podzimní česnečka Podzimní česnečka

Česnek je přírodní antibiotikum, má protizánětlivé účinky. Česneková polévka je skvělým tipem pro chladné dny, pomůže Vám odolat chřipce a nachlazení. V naší krémové variantě si ji zamilujete!

zalozka