facebook
Dobrý večer, je pátek 1.11.2024 a svátek slaví Památka zesnulých

Tagliatelle s brokolicí a sýrovou omáčkou


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
20 minut


Na 4 porce:

1 brokolice
1 cibule nakrájená nadrobno
500 ml zeleninového vývaru
4 lžíce oleje
300 g širokých nudlí tagliatelle
100 g ricotty (nebo jiného čerstvého sýra)
50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
sůl, pepř


Postup:

Brokolici rozdělíme na růžičky, stopku oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme do horkého vývaru a krátce povaříme, stačí 4-5 minut. Mezitím si v hrnci na oleji osmahneme cibulku. Uvařenou brokolici vyjmeme z vývaru a přidáme k cibuli, společně trochu orestujeme, podlijeme vývarem a pár minut povaříme. Špagety uvaříme v osolené vroucí vodě s kapkou oleje, po scezení přidáme 2 lžíce oleje a promícháme. Hrnec s vývarem sejmeme z plotny a brokolici s cibulí ve vývaru rozmixujeme tyčovým mixérem (několik růžiček brokolice můžeme před mixováním vyjmout a do hotové omáčky je znovu vložit). Vrátíme na plotnu, vmícháme ricottu a parmazán, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Smícháme se špagetami a můžeme podávat.





Zeleninový boršč Zeleninový boršč

Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou, vitamin C a minerální látky, je to skvělý antioxidant, pomáhá tělu zbavit se jedovatých látek. V našem podzimním jídelníčku by neměla chybět. Připravte si chutnou a zdravím nabitou polévku - zeleninový boršč.

Jáhlová polévka s hlívou Jáhlová polévka s hlívou

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...

Podzimní česnečka Podzimní česnečka

Česnek je přírodní antibiotikum, má protizánětlivé účinky. Česneková polévka je skvělým tipem pro chladné dny, pomůže Vám odolat chřipce a nachlazení. V naší krémové variantě si ji zamilujete!

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka