facebook
Dobrý podvečer, je středa 9.10.2024 a svátek slaví Marina

Avokádový salát s krevetami


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
30 minut


Na 4 porce:
4 avokáda s tvrdou slupkou
150-200 g předvařených, vyloupaných krevet
150 g zakysané smetany
2 jarní cibulky
50 g řeřichy potoční
1 chemicky neošetřený citron
1 lžíce sherry octa
1 lžíce řepkového oleje
1 svazek kopru
sůl, pepř


Postup:
Nakrájejte jarní cibulky na drobná kolečka, otrhejte listy řeřichy ze stonků, citron očistěte v horké vodě, vytřete do sucha a rozpůlte. Z jedné poloviny citronu ukrojte čtyři kolečka, z druhé poloviny vymačkejte šťávu. Zakysanou smetanu smíchejte s citronovou šťávou, solí, pepřem a nadrobno nasekaným koprem. Vše důkladně rozšlehejte.


Rozmíchejte ocet, olej, sůl a pepř, vložte jarní cibulku a krevety a nechte ve směsi chvíli marinovat. Avokáda omyjte a rozřízněte na poloviny, vyjměte pecku a lžičkou vydlabejte dužinu (tak aby slupka zůstala neporušená). Nakrájejte ji na drobné kousky, mírně osolte a zakápněte trochou citronové šťávy.


Promíchejte avokádo s krevetami, cibulkou a řeřichou. S měs naplňte do vydlabaných půlek avokád. Ozdobte velkou lžicí zakysané smetany s koprem a ozdobte kolečkem citronu. Avokádový salát je velmi chutný s opečeným toastovým chlebem nebo bagetou.





Ledový salát s krevetami Ledový salát s krevetami

Jemný a křupavý ledový salát se skvěle hodí ke krevetám. Společně s domácím jogurtovým dresinkem vytvoříte salát, který budou všichni milovat.

Salát z kuřecích prsou a avokáda Salát z kuřecích prsou a avokáda

Snadný a chutný salát vytvoříte kombinací těch správných surovin. Kuřecí prsa uvařená v bílém víně, avokádo, řapíkatý celer, kyselá okurka a zakysaná smetana jsou některé z nich...

Salát z francouzské čočky Salát z francouzské čočky

Zelená čočka Puy pochází z hor ve střední Francii. Má výraznou chuť a skěle se hodí do salátů. Náš recept Vám nabízí možnost, jak tuto francouzskou specialitu ochutnat a dodat tělu pořádnou porci luštěnin.

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka