facebook
Dobré odpoledne, je sobota 19.1.2019 a svátek slaví Ilona

Jáhlová polévka s hlívou


Ilustrační fotografie

Doba přípravy:
35 minut


Na 4 porce:
100g jáhel
1 cibuli
1/2 cukety (150-200 g)
200g hlívy ústřičné
1 mrkev
5 lžic rostlinného oleje
1,5 l vody
5-6 kuliček pepře
3 bobkové listy
sůl, mletý pepř
nasekaná petržel


Postup:
Cibuli nakrájíme na kostičky, hlívu na nudličky, mrkev a cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme hlívu, mrkev a cuketu, osolíme, opepříme a chvíli restujeme, poté zalijeme 1,5 l horké vody. Jáhly propereme v horké vodě a necháme osušit na sítku. Následně je na sucho opražíme na pánvi a přesuneme do polévky. Vložíme kuličky pepře, bobkové listy a vše společně vaříme asi 20 minut. V talířích zdobíme polévku petrželkou.





Zeleninový boršč Zeleninový boršč

Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou, vitamin C a minerální látky, je to skvělý antioxidant, pomáhá tělu zbavit se jedovatých látek. V našem podzimním jídelníčku by neměla chybět. Připravte si chutnou a zdravím nabitou polévku - zeleninový boršč.

Podzimní česnečka Podzimní česnečka

Česnek je přírodní antibiotikum, má protizánětlivé účinky. Česneková polévka je skvělým tipem pro chladné dny, pomůže Vám odolat chřipce a nachlazení. V naší krémové variantě si ji zamilujete!

Rychlá brokolicová polévka Rychlá brokolicová polévka

Jednoduchá krémová polévka, ideální pro sychravé podzimní dny. Stačí přidat chlebové krutony nebo opečenou celozrnnou bagetu...

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka