facebook
Dobré odpoledne, je středa 19.6.2019 a svátek slaví Leoš

Penne s paprikami a ančovičkami


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
40 minut


Na 4 porce:
4-5 žlutých paprik
2 stroužky česneku
6 lžic olivového oleje
12 sardelových filetek (tzv. ančovičky)
400 g penne
2 lžíce kaparů
pár lístků bazalky a máty
sůl, pepř


Postup:
Papriky rozkrojíme, odstraníme jádřince, omyjeme a opečeme v rozehřáté troubě, až slupka popraská. Vyjmeme z trouby a slupky z paprik oloupeme. Papriky pokrájíme na tenké proužky. Česnek nakrájíme na tenké plátky. 3 lžíce olivového oleje rozehřejeme v pánvi a orestujeme česnek, kapary, nasekané sardele a papriku. Několik minut restujeme, na závěr přidáme nasekané listy bazalky a máty, osolíme a opepříme. Penne uvaříme v osolené vodě s kapkou oleje. Po jejich slití vmícháme 3 lžíce oleje a přidáme těstoviny ke směsi na pánvi. Promícháme, necháme směs pár minut prohřát a můžeme podávat.

 





Zeleninový boršč Zeleninový boršč

Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou, vitamin C a minerální látky, je to skvělý antioxidant, pomáhá tělu zbavit se jedovatých látek. V našem podzimním jídelníčku by neměla chybět. Připravte si chutnou a zdravím nabitou polévku - zeleninový boršč.

Jáhlová polévka s hlívou Jáhlová polévka s hlívou

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...

Podzimní česnečka Podzimní česnečka

Česnek je přírodní antibiotikum, má protizánětlivé účinky. Česneková polévka je skvělým tipem pro chladné dny, pomůže Vám odolat chřipce a nachlazení. V naší krémové variantě si ji zamilujete!

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka