facebook
Dobré dopoledne, je pátek 5.12.2025 a svátek slaví Jitka

Podzimní česnečka


Ilustrační fotografie

Doba přípravy:
20 minut


Na 4 porce:
1l vody
2 oloupané brambory
1/2 celeru
1 větší mrkev
1 cibuli
5 stroužků česneku
1/2 lžičky tymiánu
hrst nasekané petrželky (čerstvé nebo mražené)
topinka (opečený chléb) nakrájená na kostičky


Postup:
Brambory, celer, mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky a vložíme do vroucí vody. Přidáme tymián, sůl, pepř a vaříme do měkka. Poté přidáme česnek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Před podáváním ozdobíme petrželovou natí. Podáváme s opečeným chlebem.





Domácí poké bowl jak se patří Domácí poké bowl jak se patří

Poké bowl je stále častěji oblíbenějším pokrmem, který si lidé neobjednávají pouze v restauracích, ale také si dělají domácí, které si mohou udělat dle své chuti a dle svých preferencí.

Zeleninový boršč Zeleninový boršč

Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou, vitamin C a minerální látky, je to skvělý antioxidant, pomáhá tělu zbavit se jedovatých látek. V našem podzimním jídelníčku by neměla chybět. Připravte si chutnou a zdravím nabitou polévku - zeleninový boršč.

Jáhlová polévka s hlívou Jáhlová polévka s hlívou

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...

zalozka