facebook
Dobré dopoledne, je neděle 28.4.2024 a svátek slaví Robert

Podzimní česnečka


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
20 minut


Na 4 porce:
1l vody
2 oloupané brambory
1/2 celeru
1 větší mrkev
1 cibuli
5 stroužků česneku
1/2 lžičky tymiánu
hrst nasekané petrželky (čerstvé nebo mražené)
topinka (opečený chléb) nakrájená na kostičky


Postup:
Brambory, celer, mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky a vložíme do vroucí vody. Přidáme tymián, sůl, pepř a vaříme do měkka. Poté přidáme česnek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Před podáváním ozdobíme petrželovou natí. Podáváme s opečeným chlebem.





Zeleninový boršč Zeleninový boršč

Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou, vitamin C a minerální látky, je to skvělý antioxidant, pomáhá tělu zbavit se jedovatých látek. V našem podzimním jídelníčku by neměla chybět. Připravte si chutnou a zdravím nabitou polévku - zeleninový boršč.

Jáhlová polévka s hlívou Jáhlová polévka s hlívou

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...

Rychlá brokolicová polévka Rychlá brokolicová polévka

Jednoduchá krémová polévka, ideální pro sychravé podzimní dny. Stačí přidat chlebové krutony nebo opečenou celozrnnou bagetu...

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka