facebook
Příjemnou noc, je čtvrtek 7.12.2023 a svátek slaví Ambrož

Polévka z dýně Hokaido


Ilustrační fotografie


Recept je na 400 g dýně. Průměrné Hokaido má okolo 1 kg, proto doporučujeme uvařit polévku z celé dýně a všechny ingredience zdvojnásobit. Polévka má výraznou chuť a tento recept je populární v mnoha dalších zemích.


Doba přípravy:
45 min


Na 4 porce:
400g dýně Hokaido
1 cibule
20g čerstvého zázvoru
1 pomeranč
2 lžíce oleje
500ml vývaru
200ml pomerančového džusu
Kelímek zakysané smetany
Krutony
Sůl
Pepř


Postup:
Dýni umyjeme, rozkrojíme a odjádříme. I se slupkou nakrájíme na kostičky. Cibuli a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do hrnce dáme olej, na kterém osmahneme cibuli a zázvor. Přidáme dýni a ještě chvilku smažíme. Zalijeme džusem a vývarem. Přivedeme k varu a necháme 30 minut vařit, podobně jako brambory. Když je dýně měkká, sundáme ze sporáku. Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a máme hotovo.


Před podáním si připravíme sůl, pepř, krutony, kysanou smetanu a oloupaný, na tenké plátky nakrájený pomeranč. Tyto přílohy dáme do mističek na stůl a každý si dotvoří svou polévku podle vlastní chuti.



Fotogalerie



Domácí poké bowl jak se patří Domácí poké bowl jak se patří

Poké bowl je stále častěji oblíbenějším pokrmem, který si lidé neobjednávají pouze v restauracích, ale také si dělají domácí, které si mohou udělat dle své chuti a dle svých preferencí.

Zeleninový boršč Zeleninový boršč

Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou, vitamin C a minerální látky, je to skvělý antioxidant, pomáhá tělu zbavit se jedovatých látek. V našem podzimním jídelníčku by neměla chybět. Připravte si chutnou a zdravím nabitou polévku - zeleninový boršč.

Jáhlová polévka s hlívou Jáhlová polévka s hlívou

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka