facebook
Příjemnou noc, je neděle 25.10.2020 a svátek slaví Erik

Polévka z dýně Hokaido


Ilustrační fotografie


Recept je na 400 g dýně. Průměrné Hokaido má okolo 1 kg, proto doporučujeme uvařit polévku z celé dýně a všechny ingredience zdvojnásobit. Polévka má výraznou chuť a tento recept je populární v mnoha dalších zemích.


Doba přípravy:
45 min


Na 4 porce:
400g dýně Hokaido
1 cibule
20g čerstvého zázvoru
1 pomeranč
2 lžíce oleje
500ml vývaru
200ml pomerančového džusu
Kelímek zakysané smetany
Krutony
Sůl
Pepř


Postup:
Dýni umyjeme, rozkrojíme a odjádříme. I se slupkou nakrájíme na kostičky. Cibuli a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do hrnce dáme olej, na kterém osmahneme cibuli a zázvor. Přidáme dýni a ještě chvilku smažíme. Zalijeme džusem a vývarem. Přivedeme k varu a necháme 30 minut vařit, podobně jako brambory. Když je dýně měkká, sundáme ze sporáku. Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a máme hotovo.


Před podáním si připravíme sůl, pepř, krutony, kysanou smetanu a oloupaný, na tenké plátky nakrájený pomeranč. Tyto přílohy dáme do mističek na stůl a každý si dotvoří svou polévku podle vlastní chuti.



Fotogalerie



Zeleninový boršč Zeleninový boršč

Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou, vitamin C a minerální látky, je to skvělý antioxidant, pomáhá tělu zbavit se jedovatých látek. V našem podzimním jídelníčku by neměla chybět. Připravte si chutnou a zdravím nabitou polévku - zeleninový boršč.

Jáhlová polévka s hlívou Jáhlová polévka s hlívou

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...

Podzimní česnečka Podzimní česnečka

Česnek je přírodní antibiotikum, má protizánětlivé účinky. Česneková polévka je skvělým tipem pro chladné dny, pomůže Vám odolat chřipce a nachlazení. V naší krémové variantě si ji zamilujete!

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka