facebook
Dobré dopoledne, je pátek 19.4.2024 a svátek slaví Marcela

Rychlá brokolicová polévka


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
20 minut


Na 4 porce:

1 brokolice
1 středně velká cibule
500 ml zeleninového vývaru
4 stroužky česneku
5 lžic rostlinného oleje
kelímek smetany
sůl, pepř
tymián nebo mateřídouška


Postup:

Cibuli nakrájíme nadrobno, kapustu rozebereme na růžičky, stopku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme cibuli, zalijeme vývarem a vložíme brokolici. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Přidáme rozdrcený česnek a zalijeme smetanou. Necháme krátce přejít varem, odstavíme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem. Krémovou polévku zdrobíme tymiánem nebo mateřídouškou.





Zeleninový boršč Zeleninový boršč

Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou, vitamin C a minerální látky, je to skvělý antioxidant, pomáhá tělu zbavit se jedovatých látek. V našem podzimním jídelníčku by neměla chybět. Připravte si chutnou a zdravím nabitou polévku - zeleninový boršč.

Jáhlová polévka s hlívou Jáhlová polévka s hlívou

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...

Podzimní česnečka Podzimní česnečka

Česnek je přírodní antibiotikum, má protizánětlivé účinky. Česneková polévka je skvělým tipem pro chladné dny, pomůže Vám odolat chřipce a nachlazení. V naší krémové variantě si ji zamilujete!

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka