facebook
Dobrý podvečer, je pátek 14.6.2024 a svátek slaví Vít

Linguine se sardinkami a fenyklem


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
30 minut


Na 4 porce:
8 filetových čerstvých sardinek
1 hlíza fenyklu
2 stroužky česneku
1/2 červené chilli papričky
4 lžíce olivového oleje
350 g linguine
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíčka citronové kůry (z chemicky neošetřeného citronu)
2 lžíce opražených piniových oříšků
1 hrst petrželky (čerstvé nebo mražené)
sůl, pepř


Postup:
Sardinky opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nasekáme nahrubo. Fenykl omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek si rovněž připravíme na tenké plátky. Chilli papričku omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme nadrobno. Na 2 lžicích olivového oleje osmahneme česnek a chilli papričku, přidáme fenykl a restujeme asi 5 minut, pak přimícháme sardinky. Restujeme dalších 5 minut. Mezitím uvaříme těstoviny linguine v osolené vodě, s kapkou oleje. Až těstoviny slijeme, vmícháme do nich zbylé dvě lžíce oleje. Do hotové směsi se sardinkami přimícháme citronovou kůru a šťávu, opražené piniové oříšky, petržel, sůl a pepř. Smícháme směs s těstovinami a podáváme.





Zeleninový boršč Zeleninový boršč

Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou, vitamin C a minerální látky, je to skvělý antioxidant, pomáhá tělu zbavit se jedovatých látek. V našem podzimním jídelníčku by neměla chybět. Připravte si chutnou a zdravím nabitou polévku - zeleninový boršč.

Jáhlová polévka s hlívou Jáhlová polévka s hlívou

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...

Podzimní česnečka Podzimní česnečka

Česnek je přírodní antibiotikum, má protizánětlivé účinky. Česneková polévka je skvělým tipem pro chladné dny, pomůže Vám odolat chřipce a nachlazení. V naší krémové variantě si ji zamilujete!

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka