facebook
Dobré odpoledne, je úterý 16.4.2024 a svátek slaví Rudolf

Canelloni Romanesco


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
60 minut

 

Na 4 porce:
1 menší římský květák (romanesco)
3 středně velké mrkve
1 pórek
2 lžíce olivového oleje + trochu oleje na vymazání formy
1/2 kelímku zakysané smetany
2 hrnky mléka
2 vejce
2 lžíce másla
3 lžíce mouky
200 g cannelloni (těstovinové trubičky)
100 g strouhaného sýra
muškátový oříšek
trochu citronové šťávy
hrst nasekané pažitky
sůl, pepř

 

Postup:

Romanesco omyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek očistíme, omyjeme, zelenou část pokrájíme na tenké proužky, bílou část na kolečka. Na pánvi nahřejeme olej, vsypeme zeleninu a restujeme asi 5 minut. Dáme stranou z plotny, vmícháme smetanu a vejce, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). V malém hrnci rozpustíme máslo, zaprašíme moukou, trochu zpěníme, podlijeme mlékem a necháme přejít varem. Směs nakonec lehce osolíme. Nádobu na pečení potřeme olejem, na dno nalijeme trochu omáčky z másla, mléka a mouky. Cannelloni opatrně plníme směsí zeleniny a vkládáme do pečicí nádoby, poté těstoviny zalijeme omáčkou a posypeme sýrem. Vložíme do trouby a pečeme cca 25 minut. Na talíři posypeme zapečené cannelloni pažitkou a podáváme.





Zeleninový boršč Zeleninový boršč

Červená řepa je bohatá na kyselinu listovou, vitamin C a minerální látky, je to skvělý antioxidant, pomáhá tělu zbavit se jedovatých látek. V našem podzimním jídelníčku by neměla chybět. Připravte si chutnou a zdravím nabitou polévku - zeleninový boršč.

Jáhlová polévka s hlívou Jáhlová polévka s hlívou

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...

Podzimní česnečka Podzimní česnečka

Česnek je přírodní antibiotikum, má protizánětlivé účinky. Česneková polévka je skvělým tipem pro chladné dny, pomůže Vám odolat chřipce a nachlazení. V naší krémové variantě si ji zamilujete!

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka