facebook
Dobré ráno, je čtvrtek 25.4.2024 a svátek slaví Oto

Salát z kuřecích prsou a avokáda


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
35 minut


Na 4 porce:
300 g kuřecích prsou
2 avokáda
2 řapíky celeru
1 malá kyselá okurka
150 g zakysané smetany
2 šalotky
125 ml suchého bílého vína
4 lžíce citronové šťávy
4 kuličky černého pepře
1/4 lžičky zrnité hořčice
1-2 lžičky bílého vinného octa
1 lžíce řepkového oleje
1 špetka cukru
sůl, pepř
volitelně 10 listů šťovíku


Postup:
Oloupejte šalotky a rozkrojte na čtvrtiny. Vložte je do hrnce, přelijte 150 ml vody a 125 ml bílého vína, přidejte lžíci citronové šťávy, kuličky pepře a trochu soli. Přiveďte k varu a ponořte kuřecí prsíčka. Opět rychle přiveďte k varu, ztlumte teplotu a 15 minut zvolna povařte. Celou směs nechte zchladnout. Avokáda rozkrojte, odstraňte pecky a vydlabejte dužinu. Nakrájejte na kostičky, pokapejte lžící citronové šťávy. Další lžíci šťávy rozdělte na vydlabané poloviny avokád. Řapíkatý celer a kyselou okurku nakrájejte nadrobno, prsa vyjměte z vývaru a také rozkrájejte na malé kousky. Smíchejte v míse s kostičkami avokáda. Dresink vytvoříte ze zakysané smetany, hořčice, octa, oleje, lžíce citronové šťávy, cukru, soli a pepře. Vlijte dresink k masu a zelenině, dosolte, dopepřete a plňte půlky vydlabaných avokád (nebo rozdělte do malých mističek). Salát můžete ozdobit listy šťovíku. Podávejte s celozrnným pečivem.





Ledový salát s krevetami Ledový salát s krevetami

Jemný a křupavý ledový salát se skvěle hodí ke krevetám. Společně s domácím jogurtovým dresinkem vytvoříte salát, který budou všichni milovat.

Salát z francouzské čočky Salát z francouzské čočky

Zelená čočka Puy pochází z hor ve střední Francii. Má výraznou chuť a skěle se hodí do salátů. Náš recept Vám nabízí možnost, jak tuto francouzskou specialitu ochutnat a dodat tělu pořádnou porci luštěnin.

Avokádový salát s krevetami Avokádový salát s krevetami

Avokádo snad bylo stvořené právě pro tento salát! Společně s krevetami a zakysanou smetanou tvoří neskutečnou kombinaci, která se hodí jako předkrm, svačina, pohoštění pro návštěvu i jako večeře...

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka