facebook
Dobré ráno, je čtvrtek 28.5.2020 a svátek slaví Maxim

Ledový salát s krevetami


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
30 minut


Na 4porce:
150-200 g předvařených hluboce zmražených krevet
250 g cherry rajčat
1 ledový salát
3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce řepkového oleje
250g jogurtu
2 lžíce majonézy
2 lžíce kečupu
1 lžička suchého bílého vína (dá se nahradit pomerančovou šťávou)
1 lžička čerstvého nebo mraženého kopru
plátky citronu na ozdobu

 

Postup:
Krevety necháme roztát v cedníku nebo na papírové utěrce, propláchneme studenou vodou a osušíme. Ledový salát nakrájíme na proužky a na každém talíři z něj vytvoříme "hnízdečko". Omytá cherry rajčata rozpůlíme a rozložíme na salát. Zálivku vyrobíme smícháním 2 lžic citronové šťávy, 2 lžic oleje, soli a pepře. Touto zálivkou pokapeme ledový salát a rajčata. V další misce promícháme jogurt s majonézou, kečupem, lžičkou bílého vína a 1 lžicí citronové šťávy. Osolíme, opepříme, a jogurtový dresink je hotový. Doprostřed salátu na každém talíři umístíme velkou lžíci jogurtového krému, na ni pak pokládáme krevety. Ozdobíme koprem a plátkem citronu. Podáváme s opečeným toastovým chlebem nebo bagetou, potřenými máslem.





Salát z kuřecích prsou a avokáda Salát z kuřecích prsou a avokáda

Snadný a chutný salát vytvoříte kombinací těch správných surovin. Kuřecí prsa uvařená v bílém víně, avokádo, řapíkatý celer, kyselá okurka a zakysaná smetana jsou některé z nich...

Salát z francouzské čočky Salát z francouzské čočky

Zelená čočka Puy pochází z hor ve střední Francii. Má výraznou chuť a skěle se hodí do salátů. Náš recept Vám nabízí možnost, jak tuto francouzskou specialitu ochutnat a dodat tělu pořádnou porci luštěnin.

Avokádový salát s krevetami Avokádový salát s krevetami

Avokádo snad bylo stvořené právě pro tento salát! Společně s krevetami a zakysanou smetanou tvoří neskutečnou kombinaci, která se hodí jako předkrm, svačina, pohoštění pro návštěvu i jako večeře...

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka