facebook
Dobré dopoledne, je sobota 18.11.2017 a svátek slaví Romana

Dresink s rokfórem


Ilustrační fotografie


Výrazná omáčka, která je skvělá se zeleninou. Tento dresink je stvořen pro všechny milovníky sýrů a výjimečných chutí.


Doba přípravy:
10 minut


Na 4 porce:
40 g rokfóru nebo gorgonzoly
100 g zakysané smetany
40 g hrubě nasekaných vlašských ořechů
3 lžíce pomerančové šťávy
2 lžíce oleje z vlašských ořechů
1-2 lžíce bílého vinného octa
špetka moučkového cukru
sůl, pepř


Postup:
Do mísy rozdrobte na malé kousky sýr a vidličkou ho ještě rozmačkejte. Přidejte zakysanou smetanu a důkladně prošlehejte. Přilijte pomerančovou šťávu, ořechový olej a vinný ocet a promíchejte. Osolte, opepřete a dochuťte moučkovým cukrem. Nakonec vmíchejte vlašské ořechy.



Gribiche omáčka Gribiche omáčka

Perfektní omáčka k syrové zelenině, na listové saláty i k masovým specialitám.

Dresink Tisíc ostrovů Dresink Tisíc ostrovů

Populární dresink, který dochutí každý salát z těstovin, zeleniny, masa i ryb.

Remuláda Remuláda

Domácí remuládu můžete použít na listové saláty, bramborový salát, vaječné speciality, nebo k vařenému hovězímu masu.

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka