facebook
Dobré dopoledne, je úterý 12.12.2017 a svátek slaví Simona

Jemné hovězí kari


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
45 minut


Na 4 porce:
500 g libového mletého hovězího masa
500 g brambor
300 ml hovězího vývaru
1 cibule
3 stroužky česneku
kousek zázvoru (asi 3 cm)
200 g listového špenátu
1 konzerva krájených rajčat
1 ruličku skořice
1 lžička kmínu
1 lžička koriandru
1/2 lžičky chilli koření
1 lžíce kurkumy
3 lžíce olivového oleje
pepř, sůl


Postup:
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme do zlatova v pánvi na oleji. Přidáme hovězí maso a smažíme za stálého míchání, aby se rozpadlo na malé kousky. Přisypeme nadrobno nakrájené brambory, prolisovaný česnek, zázvor nakrájený na tenké plátky a veškeré koření. Mícháme a několik minut společně smažíme. Poté zalijeme hovězím vývarem, přidáme krájená rajčata, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Dusíme asi 20  minut. Nakonec přimícháme listový špenát, necháme asi minutu prohřát, osolíme, opepříme a můžeme podávat.


Kari se obvykle podává s "raitou". Tu vyrobíte jednoduše:
V misce smíchejte asi 150 g bílého jogurtu s polovinou nastrouhané salátové okurky a 1 lžičkou čerstvé máty, nasekané nadrobno. Osolte, opepřete a nechte vychladit v lednici. Rozdělte do malých mističek a servírujte společně s jemným kari.



Zelné závitky s vepřovým masem Zelné závitky s vepřovým masem

Vyzkoušejte rychlou a chutnou večeři z mletého vepřového masa baleného v zelných listech. Závitky vařené v páře, podávané s pikantní omáčkou, Vás nadchnou svou jednoduchostí.

Sekaná plněná listovým špenátem Sekaná plněná listovým špenátem

Nabízíme Vám naprosto neobvyklý recept na sekanou, která Vás dostane svou nápaditostí a chutí. Nenechte se odradit delší dobou přípravy, výsledek určitě stojí za to!

Tabouleh s jehněčím masem Tabouleh s jehněčím masem

Nechte se inspirovat Blízkým východem a připravte rodině salát tabouleh s marinovaným jehněčím masem!

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka