facebook
Dobrý večer, je čtvrtek 28.3.2024 a svátek slaví Taťána

Tabouleh s jehněčím masem


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
60 min marinování + 45 min příprava


Na 4 porce:
400 g libového jehněčího masa
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2 citronu
1 stroužek česneku
čerstvá máta na ozdobu

Tabbouleh:
250 g pšeničného bulguru
400 ml vařící vody
12 cherry rajčat
1 žlutá nebo oranžová paprika
1/2 okurky
4 jarní cibulky
hrst čerstvé máty
hrst petrželky

Dresink:
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1/2 citronu
1 stroužek česneku
1 lžíce medu
pepř a sůl

 

Postup:
Jehněčí maso vložíme do oleje s citronovou šťávou a česnekem nakrájeným na tenké plátky. Maso v oleji několikrát otočíme, aby bylo marinádou celé pokryté. Zakryjeme pokličkou nebo potravinovou folií a necháme minimálně hodinu (nejlépe přes noc) v chladničce. Poté rozpálíme gril nebo pánev na vysokou teplotu a maso opečeme z každé strany 4-8 minut (podle toho, jak silně propečené má být). Osolíme a před podáváním nakrájíme na šikmé proužky.

Na přípravu tabboulehu si připravíme bulgur, vsypeme jej do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme zhruba 20 minut vodu nasát. Mezitím si připravíme dresink: smícháme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný stroužek česneku, med, špetku soli a pepře. Přidáme na poloviny překrojená cherry rajčata, na tenké proužky nakrájenou papriku, okurku na kostičky, cibulku na kolečka a nasekané bylinky. Až bulgur nasaje všechnu vodu, načechráme ho vidličkou a smícháme s dresinkem a zeleninou.´

Na každý talíř připravíme kopeček tabboulehu, plátky jehněčího masa, ozdobíme lístkem máty a můžeme podávat.





Zelné závitky s vepřovým masem Zelné závitky s vepřovým masem

Vyzkoušejte rychlou a chutnou večeři z mletého vepřového masa baleného v zelných listech. Závitky vařené v páře, podávané s pikantní omáčkou, Vás nadchnou svou jednoduchostí.

Sekaná plněná listovým špenátem Sekaná plněná listovým špenátem

Nabízíme Vám naprosto neobvyklý recept na sekanou, která Vás dostane svou nápaditostí a chutí. Nenechte se odradit delší dobou přípravy, výsledek určitě stojí za to!

Jemné hovězí kari Jemné hovězí kari

Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na hovězí kari s bramborami, který voní dalekou Indií. Vše zvládnete uvařit v jednom hrnci, s použitím běžně dostupných potravin a koření.

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka