facebook
Příjemnou noc, je úterý 20.8.2019 a svátek slaví Bernard

Karbanátky z kuřecích prsou a celeru


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
10 + 20 min


Na 2 porce:
2 kousky kuřecích prsou
1/2 celeru
1 žloutek
1 dl řepkového nebo olivového oleje
1 lžička kurkumy nebo kari koření
1 lžička mletého kmínu
sůl, pepř


Postup:
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a naložíme do oleje s rozmíchanou kurkumou nebo kari kořením. Necháme marinovat nejlépe přes noc. Před tepelnou úpravou maso vyjmeme z oleje a nameleme na mlýnku na maso, společně s půlkou celeru. Do směsi přidáme žloutek, mletý kmín, sůl a pepř, promícháme a tvarujeme malé karbanátky. Olej, ve kterém bylo maso naloženo přesuneme na pánev, rozehřejeme a karbanátky na něm opékáme. Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty.





Zelné závitky s vepřovým masem Zelné závitky s vepřovým masem

Vyzkoušejte rychlou a chutnou večeři z mletého vepřového masa baleného v zelných listech. Závitky vařené v páře, podávané s pikantní omáčkou, Vás nadchnou svou jednoduchostí.

Sekaná plněná listovým špenátem Sekaná plněná listovým špenátem

Nabízíme Vám naprosto neobvyklý recept na sekanou, která Vás dostane svou nápaditostí a chutí. Nenechte se odradit delší dobou přípravy, výsledek určitě stojí za to!

Tabouleh s jehněčím masem Tabouleh s jehněčím masem

Nechte se inspirovat Blízkým východem a připravte rodině salát tabouleh s marinovaným jehněčím masem!

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka