facebook
Dobré dopoledne, je sobota 20.4.2024 a svátek slaví Alexandra

Zelné závitky s vepřovým masem


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
25 min


Na 4 porce:
500 g mletého vepřového masa
500 ml vývaru
8  velkcýh zelných listů
1 konzerva vodních kaštanů (asi 250 g) slitých a nasekaných najemno
2 jarní cibulky nakrájené nadrobno
2 lžičky koření pěti vůní
1 lžička čerstvého zázvoru nakrájeného nadrobno
2 lžičky tmavé sojové omáčky
2 prolisované stroužky česneku
1 rozšlehané vejce
2 lžičky kukuřičné mouky
1 lžička mírně pálivé chilli omáčky
na ozdobu na jemné poružky nakrájená jarní cibulka


Postup:
Do mísy vložíme mleté maso, vodní kaštany, zázvor, jarní cibulky, sojovou omáčku, vejce, česnek a koření pěti vůní. Dobře promícháme a rozdělíme na 8 hromádek (8 porcí). Ze zelných listů vykrojíme tuhou část (košťál) a na každý list přemístíme jednu hromádku masové směsi. Listem pak směs zabalíme (obtočíme).


V hrnci zahřejeme vývar a nasadíme pařák. Na pařák pokládáme vedle sebe plněné zelné listy, zakryjeme pokličkou a vaříme závitky v páře asi 15 minut. Když je zelný list uvařený a závitky jsou na stlačení tuhé, vyjmeme pařák se závitky a udržujeme v teple. Ve 2 lžicích vody rozmícháme 2 lžičky kukuřičné mouky a přidáme do vývaru v hrnci. Přivedeme k varu a mícháme, než omáčka zhoustne. Dochutíme chilli omáčkou.


Na každý talíř položíme dva závitky, přelijeme omáčkou, a ozdobíme jarní cibulkou.





Sekaná plněná listovým špenátem Sekaná plněná listovým špenátem

Nabízíme Vám naprosto neobvyklý recept na sekanou, která Vás dostane svou nápaditostí a chutí. Nenechte se odradit delší dobou přípravy, výsledek určitě stojí za to!

Tabouleh s jehněčím masem Tabouleh s jehněčím masem

Nechte se inspirovat Blízkým východem a připravte rodině salát tabouleh s marinovaným jehněčím masem!

Jemné hovězí kari Jemné hovězí kari

Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na hovězí kari s bramborami, který voní dalekou Indií. Vše zvládnete uvařit v jednom hrnci, s použitím běžně dostupných potravin a koření.

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka