facebook
Dobré dopoledne, je pátek 26.4.2024 a svátek slaví Jaroslav

Mandlové mléko


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
5-20 minut

Na 1 porci:
1/2 sklenice mandlí
2 sklenice vody


Postup:
Pokud máme mandle neloupané, na minutu je vložíme do vroucí vody, scedíme a necháme trochu zchladnout. Následně z nich jednoduše odstraníme slupku. Nasypeme mandle do mixéru, přilijeme vodu a důkladně rozmixujeme. Velmi brzy nám vznikne mléko, které ještě musíme přecedit přes hustý cedník nebo gázu. Zbytky mandlí, které v cedníku zůstanou, můžeme  použít do nastrouhaných jablek s medem, přecezené mandlové mléko je skvělé s müsli a ovocem, s rozmixovaným ovocem jako koktejl, nebo samotné, dobře vychlazené. K doslazení je vhodné používat med.





Pomazánka z červené čočky Pomazánka z červené čočky

Červená čočka nenadýmá a navíc působí proti zácpě, proto je vhodná i pro těhotné ženy a kojící maminky. Má vysoký obsah železa a dalších minerálních látek, vitaminu B6 a bílkovin. Pomazánka z červené čočky Vás skvěle zasytí.

Bylinkové muffiny se sýrem Bylinkové muffiny se sýrem

Ideální svačina do práce nebo na cesty. Zasytí Vás, doplníte energii a navíc si pochutnáte. Muffiny plněné čerstvým krémovým sýrem jistě budou také vítaným občerstvením pro návštěvy.

Tvarohový dezert s višněmi Tvarohový dezert s višněmi

Rychlé, snadné, chutné... svačina, kterou máte za 5 minut nachystanou, a pro své tělo tím uděláte mnohem více, než když si koupíte ochucený tvaroh v obchodě.

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka