facebook
Příjemnou noc, je úterý 31.3.2020 a svátek slaví Hugo

Pomeranče se sójovými klíčky


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
20 minut

Na 4 porce:
2-3 pomeranče
250 g sójových klíčků
250 g (1 konzerva) nakládané sladkokyselé zeleniny
3-4 lžíce sezamového oleje
250 g uzeného tofu
4 lžíce sójové omáčky
1 krabička řeřichy
sůl, pepř


Postup:
Sojové klíčky propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Naloženou zeleninu slijeme a také necháme okapat. Pomeranče oloupeme, vykrájíme jednotlivé dílky (zbavíme je bílé slupky) a rozdělíme na malé kousky. Tofu nakrájíme na kostičky. V pánvi (wok) rozehřejeme olej, vložíme zeleninu a krátce orestujeme. Přidáme pomeranče, tofu, sójovou omáčku, vše asi 2 minuty dusíme. Nakonec přidáme klíčky a promícháme. Na talíř navrstvíme kopeček směsi. Z řeřichy otrháme lístečky a směs na talíři ozdobíme.





Špenát s broskví a plísňovým sýrem Špenát s broskví a plísňovým sýrem

Jakkoli Vám to může přijít zvláštní, salát ze špenátu, broskví, sýra brie a praženého sezamového semínka chutná skvěle! Recept pro jedince, kteří se nebojí experimentovat.

Zapečené cukety s rajčatovou omáčkou Zapečené cukety s rajčatovou omáčkou

Jednoduchý recept na zapékané cukety s omáčkou z krájených rajčat, sypané strouhaným sýrem. Chuť celého receptu výrazně ovlivňuje přidaná čerstvá máta.

Salátová okurka po Sečuánsku Salátová okurka po Sečuánsku

I salátová okurka se hodí k tepelné úpravě! Přidejte zázvor, česnek, chilli papričku a koření, smíchejte s bulgurem a máte skvělý a vydatný pokrm.

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka