facebook
Dobrý podvečer, je čtvrtek 18.4.2024 a svátek slaví Rostislav

Salátová okurka po Sečuánsku


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
25 minut

Na 4 porce:
2 salátové okurky
250 g bulguru
400 ml vody
1 svazek jarní cibulky
čerstvý zázvor (asi 4 cm)
2 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
3-4 lžíce sezamového oleje
1 lžíce chilli oleje
1 lžíce třtinového cukru
2-3 lžíce sójové omáčky
1-2 lžíčky sečuánského koření


Postup:
Bulgur nasypeme do mísy a přelijeme vroucí vodou. Necháme asi 20 minut stát, než všechnu vodu nasákne. Poté ho načehráme vidličkou. Okurky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a společně s oloupaným česnekem, zázvorem a cibulkou ji nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme všechny připravené přísady a restujeme cca 5 minut. Posypeme lžicí cukru, ochutíme sójovou omáčkou, sečuánským kořením a zakápneme chilli olejem. Vaříme na mírný stupeň dalších 5 minut. Smícháme s připraveným bulgurem a můžeme podávat.





Špenát s broskví a plísňovým sýrem Špenát s broskví a plísňovým sýrem

Jakkoli Vám to může přijít zvláštní, salát ze špenátu, broskví, sýra brie a praženého sezamového semínka chutná skvěle! Recept pro jedince, kteří se nebojí experimentovat.

Zapečené cukety s rajčatovou omáčkou Zapečené cukety s rajčatovou omáčkou

Jednoduchý recept na zapékané cukety s omáčkou z krájených rajčat, sypané strouhaným sýrem. Chuť celého receptu výrazně ovlivňuje přidaná čerstvá máta.

Lilek s jogurtovou omáčkou Lilek s jogurtovou omáčkou

Lilek (neboli baklažán) je velmi výživný a bohatý na minerální soli. Nevíte co si s ním počít? Zkuste ho připravit s jogurtovou omáčkou!

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka