facebook
Dobré odpoledne, je neděle 26.7.2026 a svátek slaví Anna

Darování vajíček

První příspěvek v tématu Darování vajíček
Nikoleta | 12.11.2025 00:36 | Darování vajíček | ID: 51522
Nikoleta

Ahoj holky, už delší dobu uvažuju o darování vajíček a chtěla bych se zeptat, jestli tu má někdo osobní zkušenost. Zajímalo by mě jak celej ten proces vlastně probíhá, jak jste se po tom cítily fyzicky i psychicky, a jestli byste do toho šly znovu?

Abyste mohl(a) vkládat reakce musíte být registrovan(á) a přihlášen(á)!
Diana K. | 19.05.2026 22:01 | ID: 54000
Kajolka

Holky, já jsem byla dárkyní minulý podzim a největší strach jsem měla asi z toho, jak moje tělo zareaguje na hormony. Nakonec jsem byla překvapená, že jsem fungovala skoro normálně, jen posledních pár dní před odběrem jsem cítila větší tlak v podbřišku a byla víc unavená. Na klinice ve Zlíně se mi líbilo hlavně to, že člověk měl pořád pocit, že se může na cokoliv zeptat a nikdo vás neodbývá. Celé to tam působilo hodně klidně a lidsky, což mi pomohlo asi nejvíc.

sabinka | 20.05.2026 20:08 | ID: 54072
Kajolka

Já jsem si dlouho nebyla jistá, jestli do darování vůbec jít, protože jsem obecně dost úzkostlivý člověk. Nakonec mi strašně pomohla už první konzultace v IVF Zlín, kde mi všechno vysvětlili úplně normálně bez zbytečného strašení. Odběr samotný byl rychlý a po pár dnech jsem o ničem prakticky nevěděla. A upřímně ten pocit, že tím můžete někomu pomoct k miminku, je opravdu silný.

Kajolka | 22.05.2026 00:17 | ID: 54098
Kajolka

Zdravím, za mě byl důležitý hlavně přístup personálu a právě proto bych znovu šla jedině do Zlína. Všechno měli hezky zorganizované, kontroly navazovaly bez zbytečného čekání a sestřičky byly opravdu milé. Oceňuju i to, že člověka průběžně kontrolují a zajímá je, jak se cítí, nejen „splnit proces“. Fyzicky jsem byla po odběru dva dny víc unavená, ale jinak úplně v pohodě a zpětně to beru jako hodně dobrou zkušenost.

zalozka