Ahoj holky, už delší dobu uvažuju o darování vajíček a chtěla bych se zeptat, jestli tu má někdo osobní zkušenost. Zajímalo by mě jak celej ten proces vlastně probíhá, jak jste se po tom cítily fyzicky i psychicky, a jestli byste do toho šly znovu?
Čauky, já jsem na darování byla loni a musím říct, že moje zkušenost byla fakt dobrá. Ale asi hodně záleží, kam člověk jde. Bavila jsem se i s pár holkama a ty bohužel tak pozitivní zkušenost neměly, takže výběr centra dělá hodně. Jinak nejdřív tě čekají vstupní vyšetření a konzultace, pak se začne s hormonální stimulací, která trvá zhruba necelý dva týdny. Během toho chodíš na kontroly, aby viděli, jak reagují vaječníky. Odběr vajíček je krátkej zákrok v lehký narkóze, fakt nic hroznýho.
Můžu se zeptat, kde jsi byla konkrétně? Zní to fakt v pohodě jak to tak popisuješ.
Já byla na IVF klinice ve Zlíně a fakt za mě super zkušenost. Měla jsem to teda trošičku z ruky, ale udělala jsem dobře. Personál tam byl hrozně milej, všechno mi vysvětlovali, žádný nepříjemný jednání nebo pocit, že jsem jen další na pořadníku.
Hele a ty ten Zlín máš nějak poblíž nebo si musela dojíždět? Já jsem na to koukala, maj moc pěkný ty reference, jen to mám trošilinku z ruky.
Hele, já to neměla zrovna za rohem, ale vůbec mi to nevadilo. ???? Dá se tam ubytovat přímo v tom jejich areálu. Je tam hotel Tomášov, mrkni kdyžtak https://www.hotel-tomasov.cz/ To je super, protože po kontrolách nebo zákrocích nemusíš nikam spěchat. Je to pohodlný a celkově jsem díky tomu byla víc v klidu.
Ahoj, já jsem do darování šla přes IVF Zlín a zpětně jsem ráda, že jsem se k tomu odhodlala. Celý proces byl pro mě zvládnutelný – nejdřív vstupní vyšetření a konzultace, pak pár dní hormonální stimulace a nakonec samotný odběr. Ten proběhl v krátké narkóze, takže jsem necítila nic, a po pár hodinách jsem byla doma. Fyzicky jsem byla další den trochu unavená a měla jsem tlak v podbřišku, ale nic, co by se nedalo zvládnout. Psychicky mě spíš držel pocit, že to má smysl. Kdybych se rozhodovala znovu, šla bych do toho. Přístup tam byl celý čas hodně lidský a měli to dobře vysvětlené i přímo na jejich stránce, kdyby ses chtěla podívat na konkrétní kroky: https://www.ivf-zlin.cz/darovani-vajicek. Jestli tě to láká, určitě stojí za to si s nimi domluvit konzultaci – hned budeš mít jasnější představu, co přesně tě čeká.
Je to hodně o tom, jaký má člověk k celé věci přístup. Fyzicky to není žádný extrémní zásah – v podstatě jde o pár dní hormonální přípravy, kdy si sama aplikujete malé injekce, a pak o jeden den na klinice. Samotný odběr probíhá v krátkém uspání, takže o něm nevíte, a odpoledne už odpočíváte doma. Psychicky je to pak hrozně silný moment, když si uvědomíte, že někomu darujete šanci na rodinu, kterou by bez vás neměl. Klíčové je vybrat si místo, kde se o dárkyně opravdu starají a vše s nimi podrobně proberou. Velmi dobrou zkušenost s klinikou https://www.ivf-zlin.cz/darovani-vajicek. Mají tam vyloženě lidský přístup, projdete podrobným zdravotním vyšetřením, což je fajn benefit i pro vás, a po celou dobu máte podporu týmu, který vám odpoví na každou otázku. Po zákroku se můžete cítit trochu nafouklá nebo unavená, podobně jako při silnější periodě, ale ten pocit, že jste udělala něco tak zásadního pro jiný pár, to úplně vymaže. Pokud je vše v pořádku, většina žen se k tomu po čase ráda vrátí.
Před prvním darováním jsem měla hlavu plnou otázek, ale ve výsledku je to hlavně o precizním načasování a disciplíně při krátké hormonální stimulaci. Celý proces začíná podrobným vyšetřením, což je skvělý benefit i pro dárkyni, protože získáte kompletní přehled o svém zdravotním stavu a genetice. Samotný odběr trvá jen pár minut v krátké anestezii a po probuzení jsem se cítila jen trochu ospalá a měla mírný tlak v podbřišku, který do večera zmizel. Zásadní pro mě bylo prostředí, a proto jsem si vybrala https://www.ivf-zlin.cz/darovani-vajicek. Přístup koordinátorek a lékařů tam byl naprosto profesionální, vše mi vysvětlili krok za krokem, takže zmizela jakákoliv nervozita. Psychicky mě nejvíc nabíjelo vědomí, že moje rozhodnutí někomu jinému splní sen o rodině. Fyzicky jsem byla za dva dny úplně v pořádku a s odstupem času vím, že bych do toho šla bez váhání znovu. Je to velmi silná a pozitivní zkušenost, když víte, že jste v rukou špičkových odborníků.
Ahoj, mám zkušenost jako dárkyně a pro mě to bylo hlavně o pár návštěvách navíc a krátkém „režimu“. Nejdřív jsou vyšetření (krev, hormony, infekce, gynekologie, často i genetika), potom pár dní stimulace doma s malými injekcemi a kontrolami ultrazvukem. Ke konci jsem cítila tlak v podbřišku a nafouknutí, nic hrozného, jen jsem vynechala sport. Samotný odběr proběhl v analgosedaci, po něm jsem měla pár hodin křeče jako při silnější menstruaci a únavu, druhý den už jsem fungovala skoro normálně. Psychicky jsem byla nejvíc nervózní na začátku, pak už v pohodě – pomohlo mi mít jasno v důvodech a vědět, že se můžu kdykoli doptat. Šla bych do toho znovu, ale jen s dobrým zázemím a klidným režimem po odběru. Přehled kroků je hezky popsaný i tady: https://www.ivf-zlin.cz/darovani-vajicek.
2013 Copyright © - Další šíření obsahu tohoto webu je bez písemného souhlasu majitele zakázáno. Pro ženy v období těhotenství je tu nabídka kojící noční košile v přehledné nabídce Do porodnice, vše v prvotřídní kvalitě. Dámské noční košilky zde. Módní oblečení na naspani.cz - Noční košile, pyžama, župany, spodní prádlo a další super kousky.