Máte prosím někdo na domě pořízenou fotovoltaickou elektrárnu? Vyplatí se uvažovat o dotaci?
Máme a pokud si vyberete solidní firmu na její instalaci, která vám případě vyřídí i dotace, tak se to vyplatí. Z hlediska budoucnosti, kdy energie budou dražší a dražší tak snížíte náklady na provoz domácnosti. My jsme vybrali Sefy, je to česká firma což jsme chtěli skrz případný servis nebo reklamace. Mají vše skladem, takže v případě potřeby se nemusí dlouho čekat na nějaký náhradní díl
Jojo mrkněte na ně. https://www.sefy-cr.cz/o-nas/ My si je vybrali díky portálu refsite, chtěli jsme opravdu někoho kdo tomu rozumí, českou firmu, spolehlivou firmu. Od nich máme fve a jsme spokojený, splňovali všechny naše kritéria a vše nám vysvětlily. Máme fve od miulého roku a zatím je vše naprosto v pořádku. Dotace nám také pomohli vyřídit, takže mohu doporučit.
Paráda, já jsem taky nakoukla, protože nad tím pěmýšlíme, my je teda také kontaktovali, už u nás byl pán, všechno si prohlédnul, dronem se mrknul na střechu a kolem domu, vysvětlil a teď čekáme na nabídku co by pro nás bylo nejlepší. :) Zatím se nám vše líbí, tak snad budeme také spokojení. Jak dlouho Vám vše trvalo?
U nás to bylo cca 3-4 měsíce myslím. Od celkového podepsání smlouvy. Řešily jsme ot minulý rok nějjak v únoru, to jsme podepisovali smlouvu, začátkem dubna nám byla udělaná montáž a v květnu proběhla výměna elektroměru a podany dotace. :) Uvidíte, že budete taky spokojení a že se to opravdu vyplatí. :)
Jak prosím řešíte na svých fotovoltaických elektrárnách přebytky energie, kterou elektrárna vyrobí? Musí se to pak někde ukládat nebo co se s tím vlastně děje?
Ukládat určitě můžete, ale k tomu potřebujete baterie, které taky něco stojí. Za mě je ideálním řešením přebytky prodávat. Nám se o to stará společnost electree.cz, díky které přebytky z naší elektrárny prodáváme výhodně za spotové ceny. Máme od nich i aplikaci, kde se to dá sledovat.
Když jsme se rozhodli pro instalaci fotovoltaických panelů, řešila jsem hlavně přístup ke střeše. Nechtěla jsem lešení ani žádné zdlouhavé řešení. Na internetu jsem našla https://www.plosinyklepo.cz a zaujala mě jejich nabídka plošin. Zavolala jsem a hned druhý den jsme měli jasno, jaký typ se hodí právě k našemu domu. V den montáže bylo všechno připravené, technik dorazil včas, ochotně poradil a pomohl s usazením plošiny. Díky tomu šla práce rychle a bez problémů. Jsem opravdu ráda, že jsem zvolila právě je.
2013 Copyright © - Další šíření obsahu tohoto webu je bez písemného souhlasu majitele zakázáno. Pro ženy v období těhotenství je tu těhotenské oblečení a móda v přehledné nabídce a pro miminka zase kojenecké oblečení, vše v prvotřídní kvalitě. Pokud rádi cestujete je tu pro Vás levná dovolená s dětmi v Čechách. Módní oblečení na styls.cz - šaty, kabelky, šátky, spodní prádlo a další super kousky.