facebook
Příjemnou noc, je sobota 24.5.2025 a svátek slaví Jana

Fotovoltaická elektrárna

První příspěvek v tématu Fotovoltaická elektrárna
Greplovahan | 07.07.2023 00:52 | Fotovoltaická elektrárna | ID: 43875
Greplovahan

Máte prosím někdo na domě pořízenou fotovoltaickou elektrárnu? Vyplatí se uvažovat o dotaci?

Abyste mohl(a) vkládat reakce musíte být registrovan(á) a přihlášen(á)!
Krisdlabalova | 15.07.2023 09:07 | ID: 43984
Zuzabartova

Máme a pokud si vyberete solidní firmu na její instalaci, která vám případě vyřídí i dotace, tak se to vyplatí. Z hlediska budoucnosti, kdy energie budou dražší a dražší tak snížíte náklady na provoz domácnosti. My jsme vybrali Sefy, je to česká firma což jsme chtěli skrz případný servis nebo reklamace. Mají vše skladem, takže v případě potřeby se nemusí dlouho čekat na nějaký náhradní díl

Werushka90 | 08.08.2023 11:33 | ID: 44298
Zuzabartova

Jojo mrkněte na ně. https://www.sefy-cr.cz/o-nas/ My si je vybrali díky portálu refsite, chtěli jsme opravdu někoho kdo tomu rozumí, českou firmu, spolehlivou firmu. Od nich máme fve a jsme spokojený, splňovali všechny naše kritéria a vše nám vysvětlily. Máme fve od miulého roku a zatím je vše naprosto v pořádku. Dotace nám také pomohli vyřídit, takže mohu doporučit.

r3b3ka3 | 11.08.2023 14:15 | ID: 44323
Zuzabartova

Paráda, já jsem taky nakoukla, protože nad tím pěmýšlíme, my je teda také kontaktovali, už u nás byl pán, všechno si prohlédnul, dronem se mrknul na střechu a kolem domu, vysvětlil a teď čekáme na nabídku co by pro nás bylo nejlepší. :) Zatím se nám vše líbí, tak snad budeme také spokojení. Jak dlouho Vám vše trvalo?

Werushka90 | 23.08.2023 11:59 | ID: 44408
Zuzabartova

U nás to bylo cca 3-4 měsíce myslím. Od celkového podepsání smlouvy. Řešily jsme ot minulý rok nějjak v únoru, to jsme podepisovali smlouvu, začátkem dubna nám byla udělaná montáž a v květnu proběhla výměna elektroměru a podany dotace. :) Uvidíte, že budete taky spokojení a že se to opravdu vyplatí. :)

Jilkova777 | 17.09.2023 00:53 | ID: 44604
Zuzabartova

Jak prosím řešíte na svých fotovoltaických elektrárnách přebytky energie, kterou elektrárna vyrobí? Musí se to pak někde ukládat nebo co se s tím vlastně děje?

Kozlickova | 19.09.2023 20:31 | ID: 44647
Zuzabartova

Ukládat určitě můžete, ale k tomu potřebujete baterie, které taky něco stojí. Za mě je ideálním řešením přebytky prodávat. Nám se o to stará společnost electree.cz, díky které přebytky z naší elektrárny prodáváme výhodně za spotové ceny. Máme od nich i aplikaci, kde se to dá sledovat.

Zuzabartova | 02.05.2025 08:10 | ID: 49637
Zuzabartova

Když jsme se rozhodli pro instalaci fotovoltaických panelů, řešila jsem hlavně přístup ke střeše. Nechtěla jsem lešení ani žádné zdlouhavé řešení. Na internetu jsem našla https://www.plosinyklepo.cz a zaujala mě jejich nabídka plošin. Zavolala jsem a hned druhý den jsme měli jasno, jaký typ se hodí právě k našemu domu. V den montáže bylo všechno připravené, technik dorazil včas, ochotně poradil a pomohl s usazením plošiny. Díky tomu šla práce rychle a bez problémů. Jsem opravdu ráda, že jsem zvolila právě je.

1

zalozka