facebook
Dobré ráno, je sobota 27.6.2026 a svátek slaví Ladislav

Syndrom suchého oka

První příspěvek v tématu Syndrom suchého oka
Donovalka | 06.05.2026 19:47 | Syndrom suchého oka | ID: 53838
Donovalka

Holky, můžu se zeptat, jak vlastně poznám, že mám syndrom suchého oka? Mně oči pálí hlavně večer a mám pocit, jak kdybych v nich měla písek. Ráno je to lepší, ale během dne se to zase vrací. Máte to některá podobně?

Abyste mohl(a) vkládat reakce musíte být registrovan(á) a přihlášen(á)!
Alenka z rise | 08.05.2026 14:53 | ID: 53851
madlenka11

Jojo, úplně přesně takhle mi to začalo, hlavně večer u telefonu nebo počítače. Myslela jsem, že jsem jen unavená, ale pak se to zhoršovalo a oči byly pořád podrážděné. Pomohlo mi hlavně pravidelně zvlhčovat kapkama (Hyal‑Drop Multi), ne jen když už to štípe. A taky jsem začala víc řešit pauzy během dne.

Margaretad | 10.05.2026 16:34 | ID: 53886
madlenka11

Zdravím, já jsem s tím bojovala docela dlouho, hlavně v práci u PC, oči mě řezaly a slzely zároveň. Nakonec jsem zkusila oční kapky Hyal‑Drop Multi a za mě fje to akt velký rozdíl. Jsou hodně jemné, nepálí a oko hezky zvlhčí, takže ten pocit sucha není tak nepříjemný. Navíc se můžou kapat klidně víckrát denně, což mi vyhovuje www.lekarna.cz/hyal-drop-multi-ocni-kapky-10-ml-2.0

Diana K. | 12.05.2026 21:28 | ID: 53907
madlenka11

Souhlasím, taky jsem si říkala, že to nic není, ale pak mě to začalo omezovat i při řízení. Mně hodně pomohlo kombinovat kapky a zároveň víc hlídat prostředí – klimatizace a suchý vzduch mi to zhoršovaly. Zmíněné oční kapky jsem začala nosit pořád u sebe a dávám si je i preventivně. Od té doby je to mnohem snesitelnější.

madlenka11 | 30.05.2026 15:03 | ID: 54215
madlenka11

Holky, moc díky za tip na ty kapky do očí, hodně mi pomáhají a jsem ráda, že jsou bez konzervantů, že se nemusím bát je používat pravidelně.

1

zalozka