facebook
Dobré odpoledne, je sobota 6.12.2025 a svátek slaví Mikuláš

Káva

První příspěvek v tématu Káva
Donovalka | 16.10.2023 12:26 | Káva | ID: 44863
Donovalka

Ahojky, sháním nějakou opravdu dobrou kávu. Chtěla bych nějakou kvalitní, chuťově vyváženou a plus teda bude i vícero chutí na výběr. Ráda to střídám.

Abyste mohl(a) vkládat reakce musíte být registrovan(á) a přihlášen(á)!
lenuliiinka | 01.12.2024 16:03 | ID: 48235
Slunicko.77

Ahojky, pokud hledáš kvalitní kávu s výborným poměrem chuti a kvality, určitě doporučuji podívat se na nabídku pražírny Francin. Mají širokou škálu výběrové kávy, která je chuťově vyvážená, a navíc si můžeš vybírat mezi různými odrůdami a chutěmi. Osobně mám ráda Kolumbii Edwin Noreña Ruby, která je krásně ovocná a jemná. A pokud máš ráda objevování nových chutí, určitě si vybereš i z dalších skvělých kávových směsí. Je to skvělá volba, pokud chceš kávy vícero chutí na výběr :)

Skvarilova | 29.07.2025 20:54 | ID: 50452
Slunicko.77

Každý den začínám kávou, jinak bych kvůli nízkému tlaku nevstala z postele. Ale někdy ani kafe nepomůže a přesně proto jsem si pořídila chytré hodinky ARMODD Titan GPS. Tlak mi hlídají v průběhu celého dne a upozorní mě, když je třeba zpomalit. Nejednou mi hodinky zachránily nepříjemný kolaps, protože jsem díky nim včas zareagovala. Navíc si můžu v aplikaci zpětně prohlédnout průběh hodnot a poradit se s lékařem. Pro nás, co máme tlak spíš níž než výš, je to fakt praktická vychytávka. A ke kávě už patří nejen sušenka, ale i kontrola na hodinkách.

Slunicko.77 | 19.10.2025 09:24 | ID: 51200
Slunicko.77

Já jsem si oblíbila objednávat kávu z menších pražíren, tam mají výběr různých druhů – od jemnějších ovocných až po výraznější s čokoládovými tóny, takže se to dá hezky obměňovat podle nálady. A možná trochu mimo samotnou kávu, ale hodně mi pomohlo začít používat filtrační konvici (tahle je za mě super https://www.tescoma.cz/filtracni-konvice-mydrink-2-5-l). Přijde mi, že když je voda čistší, tak i káva chutná daleko plněji a líp vyniknou jednotlivé chutě. Dřív jsem si toho nevšímala, ale rozdíl je fakt znát.

zalozka