facebook
Dobrý podvečer, je pátek 26.4.2024 a svátek slaví Jaroslav

Cvičení a přednášky pro těhotné - 1. pololetí 2015

Naše porodnice pořádá již mnoho let kurzy cvičení pro těhotné, na které srdečně zveme všechny nastávající maminky. Cvičení pomáhá budoucím maminkám v posílení svalových skupin zatížených v těhotenství i při porodu, v nácviku relaxace. Udržuje také těhotné ženy v dobré psychické a fyzické pohodě a zmírňuje některé změny těhotenstvím způsobené. Posiluje sebevědomí nastávajících maminek a snižuje tím nervozitu a napětí jak v předporodním období, tak i v době samotného porodu. Výsledkem je nižší vnímání porodních bolestí a rychlá obnova sil po porodu.


Cvičení probíhá v rehabilitační části Nemocnice Prostějov každé pondělí a pátek od 12 – 13 hodin. Kurzy vedou zkušené porodní asistentky našeho porodního oddělení, které absolvovaly speciální kurz. Cvičení je zaměřeno na posilování všech skupin svalů /pánevního dna, břišních, hýžďových, zádových…/, na protahovací cviky, dechová cvičení, cvičení na míči a relaxaci. Další cviky se zaměřují na prevenci vzniku křečových žil a hemoroidů a na prevenci deformace nožní klenby. Snažíme se podpořit peristaltiku střev – zabránit vzniku zácpy. A nezapomínáme ani na cviky snižující bolesti zad, jimiž v tomto období mnoho žen trpí. Procvičováním pánevního dna zase preventivně předcházíme močové inkontinenci po porodu.


Cviky mohou využít maminky i po porodu. Pomohou jim k rychlejšímu návratu ke své původní postavě a fyzické kondici. Po celou dobu těhotenství i v době šestinedělí a kojení by mělo platit, že cvičíme jen do příjemného pocitu protažení, tělo by nemělo po cvičení ani při něm bolet.

Více informací zde.

Zajímá Vás více informací o této prodnici, pokračujte na: Nemocnice Prostějov
Článek přečten: 2081 x

zalozka