facebook
Dobré odpoledne, je středa 18.3.2026 a svátek slaví Eduard

Menopauza

První příspěvek v tématu Menopauza
verkaherka001 | 09.11.2025 14:48 | Menopauza | ID: 51497
verkaherka001

Dámy, co vám pomohlo se vypořádat s menopauzou? Ideálně bez chemie, moc by mě to pomohlo.

Abyste mohl(a) vkládat reakce musíte být registrovan(á) a přihlášen(á)!
TanaH | 13.11.2025 20:07 | ID: 51549
lenuliiinka

Tohle je skvělý doplněk na menopauzu - https://www.vegall.cz/nas-sortiment/menopauza-klimakterium-prechod/sarapis-soja-60-kapsli-klimakterium. Sice nevím, co vás přesně trápí, ale mě to pomohlo na návaly vedra, na šílené pocení a náladovost. Držím palce, ať je to brzo lepší.

simona.novak23 | 15.11.2025 10:26 | ID: 51583
lenuliiinka

Potvrzuji co píše Táňa, mojí mamince to pomohlo a extrémně se jí ulevilo, ta menopauza u ní měla dost podobný průběh, no prostě šílenost. Jen musíte brát pravidelně, ale nebojte, má to super přírodní složení :)

Slunicko.77 | 04.12.2025 22:28 | ID: 51898
lenuliiinka

U mě byly nejhorší hlavně návaly a noční pocení, měla jsem pocit, že jsem nonstop přehřátá a protivná sama sobě ????. Nechtěla jsem hormony, tak jsem zkoušela různé bylinky a jediné, u čeho jsem ale cítila úlevu, byla Sarapis Soja – https://www.vegall.cz/nas-sortiment/menopauza-klimakterium-prechod/sarapis-soja-60-kapsli-klimakterium). Díky ní jsem se v noci vyspala. K tomu mi pomohlo i hodně pít, omezit kafe a večer radši krátká procházka než koukat do telefonu. Každé tělo reaguje jinak, ale tohle byla věc, u které jsem poprvé měla pocit, že se aspoň něco zlepšilo. Pokud nechceš hormony, stojí to za zkoušku.

Kajolka | 06.12.2025 17:37 | ID: 51908
lenuliiinka

Holky, máte některá zkušenost se suchýma očima v období menopauzy? Poslední měsíce mám pocit, že mám oči pořád unavený, občas pálí a slzí bez důvodu. Dřív jsem to vůbec neřešila, ale teď už je to fakt nepříjemný. Zajímalo by mě, jestli je to hormonama a jestli vám na to něco pomohlo.

Diana K. | 08.12.2025 00:22 | ID: 51921
lenuliiinka

Jo, tohle jsem měla úplně stejně a taky mi doktorka potvrdila, že to s hormonama fakt souvisí. Koupila jsem si kapky Hyal-Drop Multi www.lekarna.cz/hyal-drop-multi-ocni-kapky-10-ml-2.0 a uleví se mi během chvilky. Kapu klidně víckrát denně a oči už nejsou tak podrážděný ani suchý. Působí to přirozeně, žádný štípání, spíš takovej klidnej pocit v očích.

Nikoleta | 17.12.2025 15:51 | ID: 52118
lenuliiinka

Ahoj, já na suché oči naštěstí moc netrpím. Beru Vegall Sarapis Soja (https://www.vegall.cz/nas-sortiment/menopauza-klimakterium-prechod/sarapis-soja-60-kapsli-klimakterium) na podporu při menopauzálních potížích a musím říct, že moje oči vůbec nepálí a nejsou unavené. Možná by to mohlo pomoct i tobě zkusit – u mě to funguje skvěle.

Jolykonvalinka | 18.12.2025 21:38 | ID: 52131
lenuliiinka

A můžu se zeptat, jak dlouho už Vegall Sorapis Soja bereš a jestli jsi zaznamenala zlepšení i v jiných menopauzálních potížích?

Nikoleta | 19.12.2025 11:05 | ID: 52146
lenuliiinka

Vegall Sorapis Soja beru zhruba půl roku a zlepšení jsem začala vnímat asi po pár týdnech Hodně se mi ulevilo od návalů horka a celkově se cítím míň unavená. Samozřejmě je to individuální, ale u mě měl pozitivní efekt.

lenuliiinka | 28.12.2025 23:57 | ID: 52255
lenuliiinka

Velmi dobrou zkušenost mám s doplňováním látek v tekuté formě, konkrétně s Vitahit Daily Balance - https://eshop.vitahit.cz/daily-balance-500ml/. Na rozdíl od syntetických hormonů se zaměřuje na to, aby tělo dostalo komplexní balík vitamínů a minerálů, které v tomto věku kriticky chybí. Tím, že je to roztok, se živiny vstřebávají efektivněji a pomáhají metabolismu i nervové soustavě udržet rytmus i bez agresivní chemie. Když má organismus z čeho brát, mnohem lépe si s těmi fyzickými projevy poradí sám. K tomu stačí přidat kvalitní spánek a bylinky jako kontryhel a člověk se cítí hned o dost vyrovnaněji.

1

zalozka