facebook
Dobré odpoledne, je neděle 7.12.2025 a svátek slaví Ambrož

Padání vlasů

První příspěvek v tématu Padání vlasů
Margaretad | 15.03.2024 23:04 | Padání vlasů | ID: 46102
Margaretad

Zdravím, holky potřebuju poradit, co by mohlo zafungovat na padání vlasů? Je mi letos 40 let a myslela jsem, že padání je dočasné, ale už je to skoro 4 měsíce a je potřeba s tím něco dělat.

Abyste mohl(a) vkládat reakce musíte být registrovan(á) a přihlášen(á)!
Nikoleta | 23.09.2025 20:20 | ID: 50931
Jaja88

Manžel tu byl zase na transplantaci vlasů. Vše proběhlo bezpečně, profesionálně. Měl kouty a chyběly mu vlasy na temeni, byl to běh na delší trať ale povedlo se a zase má sebevědomí a nemusí nosit kšiltovky i v práci. :)

Patyna | 28.09.2025 21:55 | ID: 50983
Jaja88

Taky mi teď hodně padají vlasy a říkám si, jestli to není nedostatečnou výživou. Našla jsem, že tady https://www.lekarna.cz/laboratorni-vysetreni/ je možné nechat si udělat laboratorní test na hladinu vitamínů a minerálů, nemáte s tím někdo zkušenost?

JáKarla | 30.10.2025 21:37 | ID: 51427
Jaja88

Měla jsem hodně podobnou zkušenost, vlasy mi padaly několik měsíců a nic moc nezabíralo. Nakonec jsem zkusila Freelimix Grow Shampoo (https://prozdravevlasy.cz/freelimix-grow-shampoo-250ml/) a ten mi sedl nejvíc. Používala jsem ho pravidelně a po nějaké době jsem si všimla, že padání není tak výrazné a objevily se nové malé vlásky u čela. Není to změna přes noc, ale když jsem u toho vydržela, rozdíl byl opravdu znát.

Alinka | 04.11.2025 15:05 | ID: 51468
Jaja88

Já to mám úplně stejně. Vlasy mi teď padají víc než kdy dřív a už nevím, co s tím. Zkoušela jsem různé šampony, masky i vitamíny, ale nic moc nezabírá. Už mám pocit, že je jich na hlavě polovina. Máte něco, co vám fakt pomohlo?

Jaja88 | 07.11.2025 21:24 | ID: 51491
Jaja88

Jo, to znám moc dobře, u mě to začalo po stresovějším období. Za mě je nejlepší kombinovat péči zvenku i zevnitř – šampony, které podporují růst (ideálně bez silikonů a sulfátů), výživný kondicionér a do délek lehký olej. A určitě přidat i nějaké tobolky nebo vitamíny, které podpoří růst vlasů zevnitř.

Alinka | 09.11.2025 10:32 | ID: 51496
Jaja88

Já teď používám nějaký šampon z drogerky s kopřivou, ale efekt skoro žádný. Masky mi spíš vlasy zatěžují, takže jsem to vzdala. Tobolky jsem ještě nezkoušela, ale možná bych je zkusila, jestli to má opravdu smysl.

Jaja88 | 11.11.2025 20:07 | ID: 51514
Jaja88

Zkus šampon s kofeinem, ten mi fakt pomohl. Vlasy mi po něm padají mnohem míň. K tomu beru tobolky proti padání vlasů a používám i lehký kondicionér, který vlasy nezatěžuje, ale dodá jim sílu. Všechno beru z Alpíku, mají tam přírodní produkty a cenově to taky jde. Pravidelnost je klíč, já ten rozdíl viděla asi po měsíci. Vlasy jsou pevnější a hlavně už nepadají tolik.

zalozka