facebook
Příjemnou noc, je sobota 27.4.2024 a svátek slaví Vlastislav

Zeleninový boršč


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
40 minut


Na 4 porce:
půl hlávky zelí
1 celer
1 cibuli
2 mrkve
2 rajčata
4 červené řepy
3 lžíce rostlinného oleje
1 rajčatový protlak
4-5 kuliček pepře
3 bobkové listy
1,5 litru vody
zakysanou smetanu
sůl, pepř

 

Postup:
Zelí nakrájíme na nudličky, červenou řepu očistíme, omyjeme a společně s celerem a mrkví nakrájíme na kostičky. Takto připravenou zeleninu přesuneme do vroucí osolené vody, doplníme kuličkami pepře a bobkovým listem a vaříme  do měkka. Asi v polovině vaření přidáme k zelenině nakrájená rajčata. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme cibulku, přilijeme rajský protlak a krátce povaříme. Poté směs přelijeme do polévky a vaříme pár minut vše společně. Polévku podle chuti dosolíme, opepříme, na talířích zdobíme zakysanou smetanou.





Jáhlová polévka s hlívou Jáhlová polévka s hlívou

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, velmi dobře stravitelné, mají velký obsah škrobu, dodávají tělu vitamin A, vitaminy skupiny B a potřebné minerální látky. Ve spojení se zeleninou a hlívou ústřičnou z nich vytvoříte velmi chutnou polévku...

Podzimní česnečka Podzimní česnečka

Česnek je přírodní antibiotikum, má protizánětlivé účinky. Česneková polévka je skvělým tipem pro chladné dny, pomůže Vám odolat chřipce a nachlazení. V naší krémové variantě si ji zamilujete!

Rychlá brokolicová polévka Rychlá brokolicová polévka

Jednoduchá krémová polévka, ideální pro sychravé podzimní dny. Stačí přidat chlebové krutony nebo opečenou celozrnnou bagetu...

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka