facebook
Příjemnou noc, je sobota 27.4.2024 a svátek slaví Vlastislav

Ovesný koláč s jablkem a lesním ovocem


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
60 min


Na 8 porcí:
1 jablko
2 hrnky lesních plodů
2 hrnky ovesných vloček
1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů
1/2 hrnku bílého jogurtu
1 hrnek mléka
1 lžička prášku do pečiva (nebo 2,5 lžičky jedlé sody)
1 vanilkový lusk
2 lžíce javorového sirupu
1 vejce
1 lžíce olivového oleje (na vymazání formy)
sůl

Postup:
Předehřejte troubu na 190°C. Do mísy vložte nastrouhané jablko, lesní plody, ovesné vločky, pekanové ořechy, prášek do pečiva, špetku soli a promíchejte. V druhé míse smíchejte mléko, jogurt, vejce, javorový sirup a semínka z lusku vanilky (lusk se podélně rozřízne a lžičkou vydlabete semínka). Nakonec obsah obou nádob promíchejte dohromady a hmotu vlijte do vymazané formy na koláč. Pečte cca 45 min, až koláč dostane zlatavou barvu. Nechte zchladnout, rozkrájejte a můžete podávat.





Pomazánka z červené čočky Pomazánka z červené čočky

Červená čočka nenadýmá a navíc působí proti zácpě, proto je vhodná i pro těhotné ženy a kojící maminky. Má vysoký obsah železa a dalších minerálních látek, vitaminu B6 a bílkovin. Pomazánka z červené čočky Vás skvěle zasytí.

Bylinkové muffiny se sýrem Bylinkové muffiny se sýrem

Ideální svačina do práce nebo na cesty. Zasytí Vás, doplníte energii a navíc si pochutnáte. Muffiny plněné čerstvým krémovým sýrem jistě budou také vítaným občerstvením pro návštěvy.

Mandlové mléko Mandlové mléko

Mandlové mléko je vhodnou náhradou mléka kravského. Pravidelná konzumace mandlí posiluje nervy, pomáhá překonávat stres, depresi a únavu...

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka