facebook
Dobré odpoledne, je pátek 29.3.2024 a svátek slaví Arnošt

Špenát s broskví a plísňovým sýrem


Ilustrační fotografie


Doba přípravy:
20 minut


Na 4 porce:
500 g čerstvého listového špenátu
(nebo 1 balení mraženého špenátu)
2 broskve
250 g brie nebo jiného sýra s bílou plísní
8 lžic řepkového oleje
3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce sezamového semínka
muškátový oříšek
sůl, pepř


Postup:
Omyjeme špenát, otrháme silnější řapíky a na minutu ponoříme do osolené vroucí vody. Vodu slijeme a špenát propláchneme pod studenou vodou, osušíme v papírové utěrce a pokrájíme. Pokud máme mražený špenát, necháme ho rozmrznout a vyždímáme vodu. Na pánvi na sucho orestujeme sezamové semínko. Broskve rozkrájíme na malé kousky a zakápneme lžicí citronové šťávy, na menší kousky nakrájíme i sýr. Do větší misky vložíme pokrájený špenát, sýr, broskve, sezamové semínko a zálivku ze zbytku citronové šťávy, řepkového oleje, soli, pepře a muškátového oříšku. Lehce promícháme, rozdělíme na 4 misky a můžeme podávat.





Pomeranče se sójovými klíčky Pomeranče se sójovými klíčky

Neobvyklá kombinace pomerančů s nakládanou zeleninou, sójovými klíčky a uzeným tofu představuje lehkou a výživnou večeři nebo svačinu.

Zapečené cukety s rajčatovou omáčkou Zapečené cukety s rajčatovou omáčkou

Jednoduchý recept na zapékané cukety s omáčkou z krájených rajčat, sypané strouhaným sýrem. Chuť celého receptu výrazně ovlivňuje přidaná čerstvá máta.

Salátová okurka po Sečuánsku Salátová okurka po Sečuánsku

I salátová okurka se hodí k tepelné úpravě! Přidejte zázvor, česnek, chilli papričku a koření, smíchejte s bulgurem a máte skvělý a vydatný pokrm.

Podělte se o své názory na tento článek.
zalozka